Translate

субота, 26. новембар 2011.

TAJNE ANAGLYPH FOTOGRAFIJE -3D

Stara je izreka ,,svaki je početak težak,, a to važi i za one ljubitele fotografije koji žele da se bave stereo fotografijom ili anaglif fotografijom / 3D /.Kod oba slučaja  NAČIN SNIMANJA JE  ISTI  ali gledanje snimljenih fotografija , odnodno postupak dobijanja TREĆE DIMENZIJE na fotografijama , je različit.  
Kada shvatite osnove ove veoma stare fotografske delatnosti - siguran sam da čete postati i OSTATI  ljubitelj 3D fotografije. O istorijatu namerno neću pisti na početku , ali ću vam prvo  dati nekoliko podataka jer mnogi se pitaju , šta se dobija sa 3D fotografijom a još trebaju i naočare....
Sa 3D fotografijom se DOBIJA  MNOGO. U odnosu na običnu 2D fotogrfiju , dobijate mnogo više informacija u zavisnosti šta ste snimili i ako se  držimo izreke ,, da jedna fotografija govori više nego hiljdu reči,, onda 3D fotografija ,,govori,,  mnogo više.
Kada u ruci držite klasičnu fotografiju , vi na noj vidite snimljenu sliku na ravnom foto papitu a kada kroz 3D naočare posmatrate 3D fotogrfiju na istom foto papiru , u vašim rukama je PROSTOR i zaboravljate , da vam je u ruci foto papir i ako tu fotografiju savijate  , vi vidite DA SAVIJATE PROSTOR.Naravno da je to samo ijuzija i evo vam primera.

1 коментар:

  1. Spoštovani!
    Vidim da se še nekdo zanima za 3D fotografijo! Z veseljem sem prebral vaše komentarje in si ogledal anaglif slike! Srečno!

    ОдговориИзбриши